Direct naar paginainhoud
Logo Gemeente Almere. Link naar homepage van Relatie en Scheiding.
Logo Gemeente Almere. Link naar homepage van Relatie en Scheiding.

Hulpaanbod mediators regio Almere

Actoe Mediation

Een mediation is een proces waarin deelnemers in overleg tot een oplossing voor hun conflict komen. Dat is een prachtige methode, maar helemaal niet zo makkelijk. Het vergt nogal wat van de deelnemers. Actoe schept er genoegen in u zo optimaal mogelijk te begeleiden en motiveren naar een conflictvrije toekomst.

Mediation is beweging

Mediation is hard werken. U moet lichamelijk en geestelijk in actie komen.
De eerste beweging is meteen de moeilijkste. Het zetten van de eerste stap. Allereerst moet u erkennen dat er een conflict is dat enorm in de weg zit. “Ik wil dit conflict niet langer mijn leven laten bepalen”.
Vervolgens realiseren dat u zelf iets zult moeten doen, want ‘het gaat niet vanzelf over’. En dan hulp gaan inroepen.

De  belangrijkste beweging vindt plaats gedurende het mediationproces.  De beweging van hardnekkige standpunten naar werkelijke belangen. Van tegenover elkaar naar naast elkaar. Van toen naar straks.
Het bewegen van een beklemmend verleden naar de conflictvrije toekomst.

Actoe ondersteunt beweging

Actoe is volledig gericht op het ondersteunen van deze beweging. Door luisteren, helpen, stimuleren, coachen en motiveren van de deelnemers. Wat er in het verleden is gebeurd moet uitgesproken worden. Maar belangrijker is hoe de toekomst eruit gaat zien. Met die conflictvrije toekomst in het vooruitzicht gaan we aan het werk.

Actoe gelooft in ‘een actieve geest in een actief lichaam’. Daarom wordt ook de lichamelijke beweging niet vergeten. Een kleine lichaamsoefening, een activiteit of een flinke wandeling kan enorm helpen.

Bezoekadres:

Fellinilaan 99
1325TR Almere

Contact informatie

Telefoon:
06 12892844
E-mail:
info@actoe.nl